W jaki sposób przygotować pyszną karkówkę z grilla?
Na smak karkówki z grilla bardzo duży wpływ ma wspomniana marynata. Dlatego do jej przyrządzenia powinniśmy skompletować produkty takie jak olej oraz majeranek, a także ostra i słodka papryka. Niezbędna będzie również sól himalajska oraz zioła prowansalskie, do smaku można dodać także tymianek. Należy mieć również keczup oraz musztardę, a także świeżo mielony pieprz, cebulę oraz czosnek.
Najważniejsze składniki w naszej marynacie to cebula oraz czosnek, które warto przecisnąć przez praskę. Jednak zanim to zrobimy, powinniśmy je drobno posiekać. Dzięki temu wydobędziemy z nich jak najwięcej soku, tym samym nasze mięso będzie posiadało lepszy aromat.
Do naczynia w którym przygotowujemy marynatę powinniśmy dodać pozostałe składniki. Wszystko należy dokładnie wymieszać, aby każdy produkt idealnie połączył się z pozostałymi. W tak przygotowanej zalewie możemy umieścić wcześniej pokrojone mięso i odstawić na kilka godzin. Jest to nie tylko doskonałe danie na grilla z przyjaciółmi, ale także idealny pomysł na obiad.
20171209